Hvilke ting ligger en bilfotograf vægt på under en foto- eller videosession?

Hvis man nogensinde har prøvet bilfotografering før, så ved man, at der ikke skal meget til for, at man kan få et rent og simpelt billede af bilen. Hvad så hvis det er en bil, som fortjener lidt mere end bare et almindeligt billede? Det bliver straks sværere. En bil i den høje ende fortjener at få taget nogle ordentlige og eksklusive billeder. Et par billeder af det eksklusive design, detaljer og en baggrund som hænger sammen med billedet. Det kan hurtigt løbe op i mange ting, som du skal tænke på og sætte tid af til. Det er jo ikke det, som du er i branchen for, du er i branchen for at sælge biler. En bilfotograf kan gøre arbejdet meget lettere for dig.

Men hvad kommer denne bilfotograf egentlig til at lave?

Der findes et hav af bøger, hjemmesider, kurser mm. som alle kan forklare i detaljer, hvad man som bilfotograf skal gøre og ikke gøre, hvad man skal fokusere på, hvilken vinkel man skal fotografere fra + mange andre ting. Jeg vil her blot give en kort introduktion til, hvad du kan forvente når du bestiller en bilfotograf igennem os.

Bilen

Hvad kan du forvente af en bilfotograf? - LaAmir.dk

Det er ikke enhver bil, der fortjener at få en omgang eksklusive billeder og videoer. F.eks. en Fiat Punto, det er simpelthen ikke noget, som kan betale sig for dig, som bilforhandler. Det skal være noget, som du kan mærke på bundlinjen og noget som kan gøre salget og markedsføringen meget nemmere for dig.

Biler oppe i klasse med Mercedes CLA, BMW M6, Audi A7, Porsche 911 osv. det er de biler, som det kan betale sig at fotografere og hvor du vil kunne mærke en forskel i, hvor hurtigt og effektivt bilen bliver solgt.


Lokation

Hvad kan du forvente af en bilfotograf? - LaAmir.dk

”Jamen kan du ikke bare fotografer bilen herinde?” – NEJ. Mange bilforhandlere tror, at det er fint nok, bare at fotografere bilen i deres showroom, fordi det netop er oplagt med hvid væg og måske et logo på væggen. Det er simpelthen en meget dårlig ide. For at bilfotografen kan levere nogle eksklusive billeder og videoer, så skal baggrunden og lokationen passe til bilen. Har du nogensinde set en annonce fra Mercedes, BMW, Audi eller andet, hvor det er taget ved en hvid væg? Hvorfor skal DIN bil så tages foran en hvid væg? Man skal give bilen, hvad den fortjener. Her kan du se et eksempel på hvordan vores bilfotograf, fik en rusten, gammel og nedfalden baggrund til at matche billedet med denne smukke Mercedes C200. Det er vigtigt for kvaliteten, at man tager billederne og videoerne et sted, hvor det kan spille sammen med bilen. Vi sørger selvfølgelig for at finde en perfekt lokation, hvor bilen kan fotograferes. Du kan enten vælge at køre bilen ud til den aftalte lokation eller vi kan komme og hente den på firmaadressen, så vil vores bilfotograf sørge for nogle professionelle bil billeder og videoer, også aflevere den tilbage efter arbejdet med fotograferingen er fuldført.

Lys

Hvad kan du forvente af en bilfotograf? - LaAmir.dkLys er en meget stor og afgørende faktor, for hvordan det endelige resultat af foto- eller videosessionen kommer til at blive. Det bedste lys man kan have er naturligt lys. Det er altid bedst at holde foto- eller videosessionen så tidligt på dagen som muligt, for at få det bedste ud af sollyset. Dog kan det også være superspændende, at fotografere en bil, en mørk aften på en minimal oplyst parkeringsplads. Det er noget, som du i fællesskab med bilfotografen finder ud af. Vores bilfotograf tager selvfølgelig højde for alle de ting, som har en afgørende rolle, for det endelige resultat.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg, om vejen til bedre bil billeder. 5 tips og tricks til bedre bil billeder

Vinkel

Hvad kan du forvente af en bilfotograf? - LaAmir.dk

Vinklen for hvordan billedet eller videoen bliver optaget, har meget at sige, om hvor klicheagtigt det endelige resultat bliver. For at kunne skabe professionelle og eksklusive videoer og billeder, er man nødt til at prøve sig frem med nye vinkler hele tiden. Ét bil billede taget fra øjenhøjde, det er meget kedeligt. Der er ikke en bestemt vinkel der er den sikre vinder for alle biler, man er nødt til at arbejde sig frem, for at finde ud af hvad der passer til netop den enkelte bil. Alt det her, er ikke noget som du skal bekymre dig om overhovedet. Vores bilfotograf har mange års erfaring med fotografering og kan hurtigt i løbet af et minut, finde ud af hvilken vinkel der vil passe til denne bil, for at kunne vise den på den bedst mulige måde.

Detaljer

Hvad kan du forvente af en bilfotograf? - LaAmir.dkEfter der er taget 2-4 billeder af hele bilen, skal man begynde at kigge på specifikke detaljer, som er specielle ved netop den specifikke bilmodel. Her er det en kæmpe fordel, at vores bilfotograf er en stor bilentusiast, som kender til mange forskellige bilmodeller og som præcis ved, hvad der er specielt og eksklusivt ved netop den omtalte bilmodel. Det er derfor nemt for vores bilfotograf, at hurtigt observere de specielle detaljer og begynde at skyde billeder og video af dem.

InteriørHvad kan du forvente af en bilfotograf? - LaAmir.dk

Det er meget vigtigt at vise de unikke og flotte detaljer i bilens interiør. Det kan være et bilmærke‐logo, lædersæderne, gearknop eller andre unikke og smukke detaljer ved modellen. Her kan bil billederne eller videoerne enten tages som et bredt billede, eller som et detalje-shot, hvor man har specifikke ting i fokus, som f.eks. bilmærke‐logo.

Dette var blot et udpluk ud af de mange ting, som vores bilfotograf tager højde for, hver gang der skal tages billede eller video af en ny bil. Som du nok kan læse dig frem til, er det utrolig mange områder og det kan derfor være utrolig svært for dig, som bilforhandler og ikke erfaren fotograf, at tænke på alle disse ting, hver gang du skal tage billeder eller video af en ny bil. Det er her vi kommer ind! Vores bilfotograf har mange års erfaring inden for dette felt og kan sørge for at levere et pragtfuldt og flot resultat, HVER GANG.

Få et gratis og uforpligtende tilbud